Ozdat Home Feature Cars Ozdat Classifieds Event Calander Links Trade Link Tech Resource Merchandise Donate Web Mail
It is currently Tue Sep 25, 2018 12:49 pm

All times are UTC + 10 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Fri Jan 11, 2013 2:53 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 13, 2008 7:06 pm
Posts: 283
Location: melbourne
I ended up getting a second hand vl one. I figured for $50 it was worth a try. I've got it on but I don't have it charging.

For wiring I have the main positive wire going to the big positive post. this wire goes straight to the bat positive via a fuse.

The original black wire on a spade clip is connected to the d- post

I have tried the other 2 wires which plug into the bushes both ways round,

but still only 12 volts at the battery


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 11, 2013 4:15 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 13, 2008 7:06 pm
Posts: 283
Location: melbourne
Well I got it working by accident, by bridging the bare wires going to the brushes.

I don't understand why this has made it work though?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 18, 2013 1:46 am 
Offline
Donating Member
User avatar
Donating Member

Joined: Sun Mar 09, 2003 8:11 pm
Posts: 2153
Location: South Adelaide
stoutcatcher wrote:
Am I missing something or do I have the wrong alternator?

stoutcatcher wrote:
Now I am wondering if there were different models of l series alternators and if I have the wrong one for the job.


Yes there are more than one type of alt.
In the thread below i used BOSCH alternators.

http://ozdat.baysidetechsupport.com.au/ ... 6d4c790720


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 18, 2013 8:51 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 13, 2008 7:06 pm
Posts: 283
Location: melbourne
thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Dec 10, 2016 7:53 am 
Offline

Joined: Thu Dec 08, 2016 6:23 pm
Posts: 10
Hi newbie here made the rookie mistake of posting before looking at at lurches how to video.
I posted in general discussion "Alternator holy grail" I don't know how to bring it to this posting so if you have a chance check it out it saved me a lot of stuffing around in the end. Cheers


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 11:22 am 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Oct 30, 2004 2:28 pm
Posts: 5363
Location: Melbourne, Australia
I have just moved the post into the EFI section and here is the link.
viewtopic.php?f=2&t=34404

_________________
1972 Datsun 1600, S14 SR20DET Engineered (190-210kw @ 15-16psi.)
http://www.ozdat.com/forum/viewtopic.php?t=6579
M35 Axis Autech


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 10 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group